top of page
Werkwijze handcasting: Pro Gallery

Werkwijze casting

Het maken van de mal

Voor het het maken van een mal gebruiken wij medisch geteste, huidvriendelijke gel. Deze is gemaakt van algen, een zuiver natuurproduct gemaakt van zeewier. Deze rubberachtige substantie is veilig voor de (gevoelige) huid, sieraden en voor dieren. Het voelt wat warm en prettig aan en zal binnen een paar minuten in een unieke gedetailleerde mal vormen. Deze mal kan maar één keer gebruikt worden, hierdoor blijven alle beelden uniek.

Afwerken

Wij gieten de beelden in een porseleingips. Na een drogingsproces van ongeveer 2 uur kan het beeld uit de mal gehaald worden. Dit blijft ook voor ons altijd weer een spannend. Hierna krijgt het beeld de kans om goed uit te harden, dit duurt min 8 uur. Hierna gaan we het beeld bewerken naar jouw persoonlijk gekozen wensen. Alles is handwerk en we gaan alleen voor het beste resultaat.

Onthulling

Wanneer wij helemaal klaar zijn, is daar het mooiste en spannendste moment. U als klant krijgt de onthulling van UW unieke beeld.  Herkenning, bewondering, stilte, ontroering, een traan of een brede glimlach zijn zomaar wat emoties waar wij dit allemaal voor doen. 


Werkwijze handcasting: Welkom
bottom of page